„Caravana filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naţionale” ajunge, anul acesta, şi la Mediaş. Timp de trei seri, în perioada 28 – 30 iulie, în Piaţa Regele Ferdinand I, cu începere de la ora 21.00, vor fi prezentate filme pentru toate gusturile.

Programul proiecţiilor debutează vineri, 28 iulie, cu filmul muzical În fiecare zi mi-e dor de tine, regia Gheorghe Vitanidis, avându-i în rolurile principale pe Stela Popescu, Marin Moraru, Jean Constantin, Florin Piersic, Iurie Darie.

Sâmbătă, 29 iulie, publicul se va întâlni cu actorul Mircea Diaconu, invitatul special al „Caravanei filmului românesc” la Mediaş, care va fi prezent la proiecţia celor două filme în care deţine rol principal: Zâmbet de soare, regia Elisabeta Bostan şi Doar cu buletinul la Paris, regia Şerban Marinescu.

„Zâmbet de soare“ este o comedie muzicală, care spune povestea unor elevi din clasa XII care „evadează”, prin intermediul muzicii, încercând să scape de stresul examenului de bacalaureat. Astfel, ei devin personaje de basm, iar profesorii lor devin zmei sau împăraţi… În această fantezie muzicală, alături de Mircea Diaconu, au roluri principale Bianca Brad şi Carmen Galin.

„Doar cu buletinul la Paris“ este tot o comedie, însă una amară, care prezintă aventura personajului principal, profesorul de sport (Mircea Diaconu), care toată viaţa a economisit bani să ajungă la Paris. Dar care, printr-un complex de împrejurări, nu merge nici la Paris şi, în plus, rămâne şi fără bani. Filmul este o satiră la adresa societăţii româneşti, cu Mircea Diaconu, Dorel Vişan, Florin Zamfirescu, Răzvan Vasilescu, Rodica Lazăr.

Concertul”, regia Radu Mihăileanu, va încheia, duminică, 30 iulie, seria celor trei seri de film românesc. Filmul este o coproducţie internaţională în care eroul principal, Andrei Filipov, dirijorul de renume internaţional ajunge om de serviciu al Teatrului Balșoi din Moscova. Dar, din iubirea uriaşă pentru muzică şi din loialitate faţă de prietenii din fosta orchestră, reuşeşte să meargă la Paris, pentru un concert care îi va redeschide drumul spre marile scene ale lumi. Filmul „Concertul” a primit numeroase premii sau nominalizări la prestigioase festivaluri internaţionale de film, precum European Film Academy Award sau Premiile César.

Caravana filmului românesc – Cartea şi filmul / Capodopere ale cinematografiei naţionale” este un proiect iniţiat şi derulat de Asociaţia CineCultura în parteneriat cu MDV Audio Studio, 2017 fiind al cincilea an consecutiv în care îşi continuă seria evenimentelor cultural-educative.

La Mediaş, proiectul este organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Mediaș.

Accesul publicului este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Programul proiecţiilor din cadrul „Caravanei filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naţionale” la MEDIAŞ este următorul

Vineri, 28 iulie, ora 21.00 : ÎN FIECARE ZI MI-E DOR DE TINE

Regia: Gheorghe Vinanidis; Scenariul: Octavian Sava;

Cu: Stela Popescu, Marin Moraru, Jean Constantin, David Ohanesian, Alexandru Arșinel, Coca Andronescu, Iurie Darie, Florin Piersic, Teodora Mareș, Viorel Păunescu, Nae Caranfil, Emilia Popescu

Sâmbătă, 29 iulie, ora 21.00: ZÂMBET DE SOARE

Regia: Elisabeta Bostan; Scenariul: Vasilica Istrate;

Cu: Carmen Galin, Mircea Diaconu, Bianca Brad, Tudor Petruţ, Ileana Stana Ionescu, Rudy Rosenfeld, Vasile Muraru, Adrian Vâlcu, Adrian Ciobanu, Petrică Moraru, Medeea Marinescu

Invitat special: MIRCEA DIACONU

Sâmbătă, 29 iulie, ora 22.30:

DOAR CU BULETINUL LA PARIS

Regia: Şerban Marinescu; Scenariul: Şerban Marinescu, Denis Dinulescu;

Cu: Mircea Diaconu, Dorel Vişan, Răzvan Vasilescu, Florin Zamfirescu, Nicodim Ungureanu, Adrian Titieni, Rodica Lazăr, Anca Sigartău, Cecilia Bârbora

Invitat special: MIRCEA DIACONU

Duminică, 30 iulie, ora 21.00:

CONCERTUL

Regia: Radu Mihăileanu; Scenariul: Matthew Robbins, Héctor Cabello Reyes, Thierry Degrandi, Alain-Michel; Blanc, Radu Mihăileanu

Cu: Aleksey Guskov, Mélanie Laurent, Dmitri Nazarov, François Berléand, Vlad Ivanov, Miou-Miou

Asociaţia CineCultura (www.asociatiacinecultura.ro), în parteneriat cu MDV AUDIO STUDIO (www.mdvstudio.ro) şi Digifilm Design, a organizat, începând din vara anului 2013, CARAVANA FILMULUI ROMÂNESC, proiect ce s-a derulat, la nivel naţional, prin cele două secţiuni ale sale: Capodopere ale cinematografiei naţionale şi Cartea şi filmul.

În cei patru ani de existenţă, Caravana filmului românesc a fost în oraşele: Ploieşti, Constanţa, Oneşti, Mangalia, Fălticeni, Alba Iulia, Gura Humorului, Cluj-Napoca, Zalău, Reşiţa, Corabia, Târgu-Jiu, Slatina, Mediaş, Turda, Giurgiu, Câmpina, Călăraşi şi Bucureşti, ajungând la un număr total de peste 90.000 de spectatori şi consemnând 2.300 de referiri în presa locală şi naţională. În cadrul Caravanei, toate filmele sunt fost prezentate la o calitate artistică şi tehnică de excepţie, fiind refăcute ca sunet şi  imagine.

Proiect realizat cu sprijinul CNC – Centrul Naţional al Cinematografiei, UCIN – Uniunea Cineaştilor din România, Arhiva Naţională de Filme; ANF – Arhiva Naţională de Filme; DACIN SARA – Drepturi de Autor în Cinematografie şi Audiovizual – Societatea Autorilor Români din Audiovizual şi Proiect co-finanţat de A.F.C.N. Administraţia Fondului Cultural Naţional (Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.).

Parteneri media: Cinefan, All About Romanian Cinema  – AARC, Gratuitor, Urban Things, România pozitivă, RoEvents, iFestival.ro, Agenţia de Carte, Ultima oră, Timp românesc, E-cultura info, Amos News, Roportal

Parteneri: Primăria Municipiului MEDIAŞ

Sponsori: Romgaz, Transgaz, Kromberg&Schubert

Comments

comments

Location: Piata Regele Ferdinand I

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

Loading…
  • Casa Gazelor Naturale Medias

    Casa Gazelor Naturale fost inaugurata de catre compania Romgaz in anul 2010, fiind amplasata in mijlocul unui frumos parc natural. Inaugurarea a avut loc cu ocazia implinirii a 100 de ani de la prima sonda comerciala de gaze naturale din Romania. Este locul unde se valorifica trecutul istoric al gazelor naturale, se consulta lucrari de specialitate, se pot organiza:  conferinte, simpozioane, cursuri, mese rotunde si intalniri de afaceri. Se gasesc exponate specifice sectorului gazifer, manuscrise si documente de referinta, moment foto – video de istorie a industriei, harta digitala interactive a ramurilor industriei gazifere, biblioteca de carte tehnica si lucrari stiintifice, colectie de carote si minerale. Misiunea Centrului este de a culege informatii si de a organiza activitati de diseminare; perfectionarea si implicarea in activitatea de cercetare si elaborare a materialelor privind sectorul gazelor naturale; schimbarea perceptiei asupra rolului pe care gazele l-au avut si il au in viata oamenilor; […]

  • Muzeul Municipal Medias

    Muzeul isi are inceputul in a doua jumatate a secolului al XIX-lea, dar fondarea sa este definitivata in 1901. A fost obiectul preocuparii unor profesori de la gimanziul mediesan,  apoi comitetul format pentru patronarea sa a solicitat trecerea lui in proprietatea Bisericii Evanghelice. Dupa preluarea colectiei sale de catre liceul german in anul 1906, incepand cu anul 1922 acesta s-a numit „Museum Alt Mediasch”S-au succedat: in anul 1949 transferarea sa in cladirea „Ateneului popular”  sub denumirea de Muzeul Raional „Nicolae Balcescu”,  apoi in 1961 prin extinderea cu 3 incaperi s-a infiintat sectia de Stiintele naturii, iar in 1970 o data cu stabilirea muzeului in cladirea fostei Manastiri franciscane s-a infiintat cea de-a treia sectie – cea de Etnografie si Arta. Muzeul a avut timp de cativa ani o filiala in comuna Biertan, insa in 1960 aceasta s-a inchis definitiv si obiectele au fost transferate la Medias. Muzeul a primit dupa […]

  • Sinagoga Medias

    Sinagoga Mediaș a fost construită în anul 1896 și ulterior i s-au alăturat clădirea cunoscută drept Casa Rabinului și clădirea școlii evreiești, care are la demisol o mikvah (baia rituală), cunoscută medieșenilor drept baia comunală, întrucât după Cel de-al Doilea Război Mondial, baia rituală a comunității evreiești a fost împărțită în două – o parte pentru uzul comunității, iar o alta pentru uz public. 
De obicei cartierele evreiești erau construite la periferia orașului; și în acest caz sinagoga se găsește în imediata vecinătate a zidurilor burgului medieval.
 Clădirea este considerată o sinagogă de dimensiuni medii datorită mărimii și capacității sale), ieșind mult în evidență față de clădirile din zonă prin stilul și decorațiunile sale. 
Interiorul este împărțit în două secțiuni: zona de intrare și sala de ceremonii.
 Zona de intrare se împarte în vestibul, o încăpere mică pentru studierea Torei și casa scării pe unde femeile urcau în balcon.
 Sala […]

Testimonials  |  Info: There are no items created, add some please.

Vrei sa primesti evenimentele si noutatile
pe e-mail?

Aboneaza-te la newsletterul nostru si te asiguri ca nu pierzi nicio oportunitate!