Centrul de Integrare prin Terapie Ocupatională (CITO) Mediaș împreună cu Primaria Medias si Asociația de Turism și Ecologie Dianthus organizează în data de 22 iulie 2017 incepand cu ora 9:00 la lacul Baraj Ighiș din Medias, a doua ediție a “CROSULUI BUCURIEI”.

Cu deviza “Contribuie la bucuria celor din jurul tău prin simpla ta participare la ” Crosul Bucuriei ” organizatorii invită iubitorii de natură și sport la mișcare în aer liber.

Crosul constă în parcurgerea unei distanțe de 2 km în împrejurimea lacului Ighiș (distanța poate fi parcursă și în pas de plimbare). Organizatorii și participanții sunt rezidenții și angajații Centrului de Integrare prin Terapie Ocupațională din Mediaș împreună cu toți cei care doresc să promoveze bucuria de a fi împreună și vor fi prezenți la lacul Ighiș, Sâmbătă 22 iulie, începând cu ora 9:00.

Va fi un cros atipic, fără clasamente și timpi, cu mesaje motivaționale și avand tematica bucuriei.

“În orice vrei să faci e foarte important să oferi puterea exemplului. Dacă vrei să fii un exemplu pentru altii, fii tu primul și recomandă și altora să facă. Inovează, deschide drumuri, arată că se poate.” transmit organizatorii.

Efortul celor prezenti va fi răsplătit cu medalii, diplome de participare, tombolă, precum și o surpriză pentru participanți la care se adaugă multă bucurie. Participarea este liberă și toti cei care ajung la sosire sunt declarați câstigatori.
Sponsori si sustinatori: Apele Romane, Crucea Rosie Medias, CSS Medias, Meditur, Magazin Fan Sport, Konsta Splendid, Asociatia Phoenix Speranta, Generalli, II Mihu Ioan Craciunelu, Active Business Events.

Comments

comments

Location: Parcul "La Butuci" - Baraj Ighis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

Loading…
  • Casa Gazelor Naturale Medias

    Casa Gazelor Naturale fost inaugurata de catre compania Romgaz in anul 2010, fiind amplasata in mijlocul unui frumos parc natural. Inaugurarea a avut loc cu ocazia implinirii a 100 de ani de la prima sonda comerciala de gaze naturale din Romania. Este locul unde se valorifica trecutul istoric al gazelor naturale, se consulta lucrari de specialitate, se pot organiza:  conferinte, simpozioane, cursuri, mese rotunde si intalniri de afaceri. Se gasesc exponate specifice sectorului gazifer, manuscrise si documente de referinta, moment foto – video de istorie a industriei, harta digitala interactive a ramurilor industriei gazifere, biblioteca de carte tehnica si lucrari stiintifice, colectie de carote si minerale. Misiunea Centrului este de a culege informatii si de a organiza activitati de diseminare; perfectionarea si implicarea in activitatea de cercetare si elaborare a materialelor privind sectorul gazelor naturale; schimbarea perceptiei asupra rolului pe care gazele l-au avut si il au in viata oamenilor; […]

  • Muzeul Municipal Medias

    Muzeul isi are inceputul in a doua jumatate a secolului al XIX-lea, dar fondarea sa este definitivata in 1901. A fost obiectul preocuparii unor profesori de la gimanziul mediesan,  apoi comitetul format pentru patronarea sa a solicitat trecerea lui in proprietatea Bisericii Evanghelice. Dupa preluarea colectiei sale de catre liceul german in anul 1906, incepand cu anul 1922 acesta s-a numit „Museum Alt Mediasch”S-au succedat: in anul 1949 transferarea sa in cladirea „Ateneului popular”  sub denumirea de Muzeul Raional „Nicolae Balcescu”,  apoi in 1961 prin extinderea cu 3 incaperi s-a infiintat sectia de Stiintele naturii, iar in 1970 o data cu stabilirea muzeului in cladirea fostei Manastiri franciscane s-a infiintat cea de-a treia sectie – cea de Etnografie si Arta. Muzeul a avut timp de cativa ani o filiala in comuna Biertan, insa in 1960 aceasta s-a inchis definitiv si obiectele au fost transferate la Medias. Muzeul a primit dupa […]

  • Sinagoga Medias

    Sinagoga Mediaș a fost construită în anul 1896 și ulterior i s-au alăturat clădirea cunoscută drept Casa Rabinului și clădirea școlii evreiești, care are la demisol o mikvah (baia rituală), cunoscută medieșenilor drept baia comunală, întrucât după Cel de-al Doilea Război Mondial, baia rituală a comunității evreiești a fost împărțită în două – o parte pentru uzul comunității, iar o alta pentru uz public. 
De obicei cartierele evreiești erau construite la periferia orașului; și în acest caz sinagoga se găsește în imediata vecinătate a zidurilor burgului medieval.
 Clădirea este considerată o sinagogă de dimensiuni medii datorită mărimii și capacității sale), ieșind mult în evidență față de clădirile din zonă prin stilul și decorațiunile sale. 
Interiorul este împărțit în două secțiuni: zona de intrare și sala de ceremonii.
 Zona de intrare se împarte în vestibul, o încăpere mică pentru studierea Torei și casa scării pe unde femeile urcau în balcon.
 Sala […]

Testimonials  |  Info: There are no items created, add some please.

Vrei sa primesti evenimentele si noutatile
pe e-mail?

Aboneaza-te la newsletterul nostru si te asiguri ca nu pierzi nicio oportunitate!