Seria concertelor de muzica clasică din cadrul stagiunii “Orgelsommer” ce se desfaşoară săptămânal la Biserica Sfânta Margareta din Mediaş, continuă cu concertul din data de 25.07.a.c. ora 19.00, susţinut de soprana Anca Cecilia Păuleţ acompaniată de Marius Orăş la orgă .
Concertul cuprinde piese de orgă solo şi lucrări de muzică sacră pentru soprană cu acompaniament de orgă, aparţinând unor compozitori din Barocul muzical şi până la autori romantici. În program: Johann Sebastian Bach, Giovanni Battista Pergolesi, Francesco Durante, Gioachino Rossini, Luigi Luzzi şi Anton Pann.

Născut la Constanţa, organistul Marius Orăş a absolvit studiile muzicale la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, cu diplomă de licenţă, specializare orgă, în anul 2011. În cadrul aceleiaşi universităţi, a urmat un curs de masterat, specializarea orgă, pe care l-a finalizat în 2013, prin susţinerea lucrării de disertaţie. Până în prezent a susţinut concerte în România, la Bucureşti (Sala „George Enescu” a Universităţii Naţionale de Muzică, Catedrala Romano-catolică „Sf. Iosif”, Biserica „Sf. Tereza”, Mănăstirea „Sf. Agnes”), la Reghin (jud. Mureş) şi la Cisnădie (jud. Sibiu), în Elveţia, la Locarno (Biserica „Sf. Anton Abate”) şi în Germania, la Koblenz, Boppard, Kettig şi Mülheim. În prezent, este organist la Biserica „Sf. Tereza” din Bucureşti şi profesor de orgă şi acompaniament liturgic la Institutul Ecumenic de Muzică Sacră din Bucureşti.

Soprana Anca Cecilia Păuleţ s-a născut la Buruieneşti, în judeţul Neamţ. A absolvit Colegiul Naţional de Artă „George Apostu” din Bacău, în 2012. În 2016, a absolvit Facultatea de Interpretare Muzicală, la specializare canto, în cadrul Universităţii Naţionale de Muzică, Bucureşti, la clasa profesoarei Georgeta Stoleriu. A susţinut concerte la Roman, Bacău, Bucureşti, Râmnicu Vâlcea, Horezu, Reghin, dar şi în străinătate: Italia, Austria, Germania, Elveţia. A participat la Festivalul de Muzică Sacră „Festum Domini”, ediţia a III-a. A obţinut Bursa „Iolanda Mărculescu”, ediţia a XX-a. A obţinut premii la Concursul Naţional de Canto „Achim Stoia” din Iaşi, la Concursul Internaţional de Interpretare Muzicală şi Coregrafie „Emanuel Elenescu” din Piatra Neamţ şi la Concursul de Interpretare „Miniatura Romantică” din Galaţi. Alături de organistul Marius Orăş, va participa, în luna august, în stagiunea Musica Barcensis, la Biserica Evanghelică din Râşnov.

Concertul are loc cu sprijinul:
Direcţiei Municipale pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret Mediaş
FDGR Mediaş
Fundaţiei S’artR – vinet de l’âme

INTRAREA ESTE LIBERĂ!

Comments

comments

Location: Mediaș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

Loading…
  • Casa Gazelor Naturale Medias

    Casa Gazelor Naturale fost inaugurata de catre compania Romgaz in anul 2010, fiind amplasata in mijlocul unui frumos parc natural. Inaugurarea a avut loc cu ocazia implinirii a 100 de ani de la prima sonda comerciala de gaze naturale din Romania. Este locul unde se valorifica trecutul istoric al gazelor naturale, se consulta lucrari de specialitate, se pot organiza:  conferinte, simpozioane, cursuri, mese rotunde si intalniri de afaceri. Se gasesc exponate specifice sectorului gazifer, manuscrise si documente de referinta, moment foto – video de istorie a industriei, harta digitala interactive a ramurilor industriei gazifere, biblioteca de carte tehnica si lucrari stiintifice, colectie de carote si minerale. Misiunea Centrului este de a culege informatii si de a organiza activitati de diseminare; perfectionarea si implicarea in activitatea de cercetare si elaborare a materialelor privind sectorul gazelor naturale; schimbarea perceptiei asupra rolului pe care gazele l-au avut si il au in viata oamenilor; […]

  • Muzeul Municipal Medias

    Muzeul isi are inceputul in a doua jumatate a secolului al XIX-lea, dar fondarea sa este definitivata in 1901. A fost obiectul preocuparii unor profesori de la gimanziul mediesan,  apoi comitetul format pentru patronarea sa a solicitat trecerea lui in proprietatea Bisericii Evanghelice. Dupa preluarea colectiei sale de catre liceul german in anul 1906, incepand cu anul 1922 acesta s-a numit „Museum Alt Mediasch”S-au succedat: in anul 1949 transferarea sa in cladirea „Ateneului popular”  sub denumirea de Muzeul Raional „Nicolae Balcescu”,  apoi in 1961 prin extinderea cu 3 incaperi s-a infiintat sectia de Stiintele naturii, iar in 1970 o data cu stabilirea muzeului in cladirea fostei Manastiri franciscane s-a infiintat cea de-a treia sectie – cea de Etnografie si Arta. Muzeul a avut timp de cativa ani o filiala in comuna Biertan, insa in 1960 aceasta s-a inchis definitiv si obiectele au fost transferate la Medias. Muzeul a primit dupa […]

  • Sinagoga Medias

    Sinagoga Mediaș a fost construită în anul 1896 și ulterior i s-au alăturat clădirea cunoscută drept Casa Rabinului și clădirea școlii evreiești, care are la demisol o mikvah (baia rituală), cunoscută medieșenilor drept baia comunală, întrucât după Cel de-al Doilea Război Mondial, baia rituală a comunității evreiești a fost împărțită în două – o parte pentru uzul comunității, iar o alta pentru uz public. 
De obicei cartierele evreiești erau construite la periferia orașului; și în acest caz sinagoga se găsește în imediata vecinătate a zidurilor burgului medieval.
 Clădirea este considerată o sinagogă de dimensiuni medii datorită mărimii și capacității sale), ieșind mult în evidență față de clădirile din zonă prin stilul și decorațiunile sale. 
Interiorul este împărțit în două secțiuni: zona de intrare și sala de ceremonii.
 Zona de intrare se împarte în vestibul, o încăpere mică pentru studierea Torei și casa scării pe unde femeile urcau în balcon.
 Sala […]

Testimonials  |  Info: There are no items created, add some please.

Vrei sa primesti evenimentele si noutatile
pe e-mail?

Aboneaza-te la newsletterul nostru si te asiguri ca nu pierzi nicio oportunitate!