Cea de-a şasea ediţie a Mediaş Central European Film Festival (MeCEFF) „7+1”, eveniment deja tradiţional pentru oraşul secular de pe malul râului Târnava Mare, se desfăşoară în perioada 1 – 3 septembrie. VEZI PROGRAM

MeCEFF „7+1” este unicul festival competitiv şi tematic consacrat cinematografiilor ţărilor central- europene. În competiţia de anul acesta, vor putea fi vizionate filmele câştigătoare ale premiului naţional din fiecare din cele şapte ţări central-europene: Austria (Noapte bună, mami!, r: Regia: Severin Fiala, Veronika Franz), Cehia (Fraţii Şarpe, r: Jan Prušinovský), Polonia (Trupul, r: Małgorzata Szumowska), România (Aferim!, r: Radu Jude), Slovacia (Koza, r: Ivan Ostrochovský), Slovenia (Copacul, r: Sonja Prosenc) şi Ungaria (Fiul lui Saul, r: László Nemes), festivalul propunându-şi să reprezinte un loc de întâlnire pentru cele mai recente filme ale cineaştilor de marcă din regiune.

În titulatura MeCEFF „7+1”, cifra „7” reprezintă cele şapte ţări central-europene prezente în competiţie, iar cifra „1” reprezintă, la fiecare ediţie anuală, realizările cinematografice ale unei ţări invitate special, în afara celor şapte. În anul 2016, această ţară va fi Rusia şi, cu sprijinul Centrului Rus de Ştiinţă şi Cultură, al Mosfilm şi al Ambasadei Federaţiei Ruse, vor fi prezentate în cadrul festivalului unele dintre cele mai importante filme ruse, capodopere aparţinând patrimoniului universal, creaţii ale unor mari regizori precum Andrei Tarkovski, Nikita Mihalkov, Mihail Kalatozov, Grigori Ciuhrai, Serghei Popov şi Leonid Gaidai.

Pe lângă Sala Traube, care este spaţiul dedicat proiecţiilor din secţiunea competitivă şi a filmelor ţării invitate – Rusia, o serie de proiecţii speciale vor avea loc la Sinagoga din Mediaş (filme clasice în limba idiş restaurate), dar şi în aer liber, în Piaţa „Corneliu Coposu” (Piaţa Primăriei).

Tot la Sala Traube va avea loc colocviul Sărbătoarea cinematografiei ruse, iar spectatorii vor putea să viziteze expoziţiile: Istoria Mosfilm în afişe de film şi Vizita Ţarului Nicolae al II-lea în România (la Sala Traube), dar şi  expoziţia realizată cu sprijinul Forumului Cultural Austriac: Figl din Austria (la Centrul de Urbanism A.D.I. Regiunea Târnavelor).

Juriul MeCEFF „7+1” este format din personalităţi de marcă ale cinematografiei: James Ulmer, Ileana Popovici, Irina-Margareta Nistor, Călin Stănculescu şi Mihai Fulger.

Gala de deschidere a MeCEFF 2016 are loc joi, 1 septembrie, de la ora 20.30, în Piaţa Primăriei (Piaţa „Corneliu Coposu”), fiind prefaţată, cu începere de la ora 19.30, de un spectacol intitulat „Viaţa ca un banc”, realizat de umoristul Sorin Tănase.

Accesul publicului este liber la toate proiecţiile şi manifestările din cadrul festivalului.

***
Mediaș Central European Film Festival „7+1” (MeCEFF „7+1”) a debutat în 2011 şi, pe parcursul celor cinci ediţii desfăşurate deja, a devenit un festival de renume internaţional, ce şi-a câştigat faima cuvenită în peisajul cinematografic şi cultural european. Ca urmare a valorii dovedite la nivel internaţional, MeCEFF se numără printre cele mai bune festivaluri din Europa, fiind onorat cu marca EFFE 2015 – 2016. Mesajul EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe) — marcă a Uniunii Europene — pentru MeCEFF „7+1” este: „Prin dezvoltarea comunității și creativității în țările europene, echipa festivalului face din Europa un loc mai bun!’
***
Ediția a VI-a MeCEFF ‘7+1’ — Mediaș Central European Film Festival ‘7+1’ este organizată de Asociația Euro Fest, Primăria Municipiului Mediaș prin Direcția Pentru Cultură, Centrul naţional al Cinematografiei (CNC), Institutul Cultural Român (ICR), Centrul Rus de Ştiință și Cultură, A.D.I. Regiunea Târnavelor
Parteneri principali: LUXTEN, ROMGAZ, KROMBERG & SCHUBERT, AMBIENT, PROFELIS
Suporteri: Federația Comunităților Evreiești din România, BACHMANN
Cu sprijinul: MosFilm, Ambasada Federației Ruse în România, Forumul Cultural Austriac, Centrul Ceh, Institutul Polonez din București, Institutul Balassi — Institutul Maghiar din București, Ambasada Republicii Slovace în România, Ambasada Republicii Slovenia în România.
Parteneri media: Observator Cultural, AaRC.ro, Cinemagia, Film New Europe, Radio Romania București fm, ArtActMagazine, Bursa, Liternet, CineFan.ro, Blog de Cinema, CinemaRx, revistatango.ro, calendarevenimente.ro, obiectivmedia.ro, Nova TV, Radio Mediaș 725, Monitorul de Mediaș, Mediaș News, Mediaș News Blog, Feri Teglas Blog, Studentie.ro, înfestival.ro, CasianSoneriu.ro, Mediașlive.ro, obiectivmedia.ro, Sibiu 100%
Website: www. meceff.ro / Facebook: facebook.com/MeCEFF

Comments

comments

Location: Medias

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

Loading…
  • Casa Gazelor Naturale Medias

    Casa Gazelor Naturale fost inaugurata de catre compania Romgaz in anul 2010, fiind amplasata in mijlocul unui frumos parc natural. Inaugurarea a avut loc cu ocazia implinirii a 100 de ani de la prima sonda comerciala de gaze naturale din Romania. Este locul unde se valorifica trecutul istoric al gazelor naturale, se consulta lucrari de specialitate, se pot organiza:  conferinte, simpozioane, cursuri, mese rotunde si intalniri de afaceri. Se gasesc exponate specifice sectorului gazifer, manuscrise si documente de referinta, moment foto – video de istorie a industriei, harta digitala interactive a ramurilor industriei gazifere, biblioteca de carte tehnica si lucrari stiintifice, colectie de carote si minerale. Misiunea Centrului este de a culege informatii si de a organiza activitati de diseminare; perfectionarea si implicarea in activitatea de cercetare si elaborare a materialelor privind sectorul gazelor naturale; schimbarea perceptiei asupra rolului pe care gazele l-au avut si il au in viata oamenilor; […]

  • Muzeul Municipal Medias

    Muzeul isi are inceputul in a doua jumatate a secolului al XIX-lea, dar fondarea sa este definitivata in 1901. A fost obiectul preocuparii unor profesori de la gimanziul mediesan,  apoi comitetul format pentru patronarea sa a solicitat trecerea lui in proprietatea Bisericii Evanghelice. Dupa preluarea colectiei sale de catre liceul german in anul 1906, incepand cu anul 1922 acesta s-a numit „Museum Alt Mediasch”S-au succedat: in anul 1949 transferarea sa in cladirea „Ateneului popular”  sub denumirea de Muzeul Raional „Nicolae Balcescu”,  apoi in 1961 prin extinderea cu 3 incaperi s-a infiintat sectia de Stiintele naturii, iar in 1970 o data cu stabilirea muzeului in cladirea fostei Manastiri franciscane s-a infiintat cea de-a treia sectie – cea de Etnografie si Arta. Muzeul a avut timp de cativa ani o filiala in comuna Biertan, insa in 1960 aceasta s-a inchis definitiv si obiectele au fost transferate la Medias. Muzeul a primit dupa […]

  • Sinagoga Medias

    Sinagoga Mediaș a fost construită în anul 1896 și ulterior i s-au alăturat clădirea cunoscută drept Casa Rabinului și clădirea școlii evreiești, care are la demisol o mikvah (baia rituală), cunoscută medieșenilor drept baia comunală, întrucât după Cel de-al Doilea Război Mondial, baia rituală a comunității evreiești a fost împărțită în două – o parte pentru uzul comunității, iar o alta pentru uz public. 
De obicei cartierele evreiești erau construite la periferia orașului; și în acest caz sinagoga se găsește în imediata vecinătate a zidurilor burgului medieval.
 Clădirea este considerată o sinagogă de dimensiuni medii datorită mărimii și capacității sale), ieșind mult în evidență față de clădirile din zonă prin stilul și decorațiunile sale. 
Interiorul este împărțit în două secțiuni: zona de intrare și sala de ceremonii.
 Zona de intrare se împarte în vestibul, o încăpere mică pentru studierea Torei și casa scării pe unde femeile urcau în balcon.
 Sala […]

Testimonials  |  Info: There are no items created, add some please.

Vrei sa primesti evenimentele si noutatile
pe e-mail?

Aboneaza-te la newsletterul nostru si te asiguri ca nu pierzi nicio oportunitate!