Mediaș, 7 octombrie 2023 – Toamna aduce cu ea o bucurie deosebită pentru locuitorii orașului Mediaș, deoarece se apropie Ziua Recoltei, o sărbătoare tradițională a toamnei, care va avea loc în Piața C. Coposu, începând cu ora 10.00.

Primăria municipiului Mediaș, alături de unitățile de învățământ din Mediaș, au pregătit un eveniment deosebit, plin de culoare și energie, pentru a sărbători recoltele bogate ale acestui an.

Elevii școlilor și grădinițelor din Mediaș vor susține spectacole de muzică, dans și divertisment, oferind publicului prezent o experiență culturală autentică. De asemenea, copiii vor avea parte de jocuri, concursuri și surprize menite să le aducă zâmbete pe fețe.

Târgul de produse meșteșugărești este unul dintre punctele forte ale evenimentului, oferind vizitatorilor șansa de a achiziționa obiecte lucrate manual, unice și autentice. De asemenea, producătorii locali vor oferi o gamă variată de fructe, legume și preparate tradiționale, care să satisfacă cele mai pretențioase gusturi.

Momentul culminant al zilei va fi reprezentat de spectacolele de muzică și dans popular susținute de soliști vocali precum Marius Ciprian Pop, Ciprian și Mihaela Istrate, Costel Popa, Luminița Dejan, Aurelian Suciu, Cosmina Fulea, Emilia Muntean, Aurica Bacea, Diana și Bianca Crețu, Dan Filuț Tabără, Natalia și Alin Matyas, alături de Grupul instrumental ,,Ceterașii de pe Câmpie’’ și dansatorii și interpreții vocali ai Ansamblurilor folclorice ,,Târnavele’’ și ,,Muguri de pe Târnave’’ din Mediaș.

Ziua Recoltei 2023 promite să fie o sărbătoare autentică, în care tradiția și bucatele gustoase se îmbină pentru a celebra frumusețea toamnei și bogăția culturii mediașene. Mediașul vă așteaptă cu brațele deschise la această festivitate memorabilă pentru întreaga comunitate.

Comments

comments

Location: Piața C. Coposu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

Loading…
  • Casa Gazelor Naturale Medias

    Casa Gazelor Naturale fost inaugurata de catre compania Romgaz in anul 2010, fiind amplasata in mijlocul unui frumos parc natural. Inaugurarea a avut loc cu ocazia implinirii a 100 de ani de la prima sonda comerciala de gaze naturale din Romania. Este locul unde se valorifica trecutul istoric al gazelor naturale, se consulta lucrari de specialitate, se pot organiza:  conferinte, simpozioane, cursuri, mese rotunde si intalniri de afaceri. Se gasesc exponate specifice sectorului gazifer, manuscrise si documente de referinta, moment foto – video de istorie a industriei, harta digitala interactive a ramurilor industriei gazifere, biblioteca de carte tehnica si lucrari stiintifice, colectie de carote si minerale. Misiunea Centrului este de a culege informatii si de a organiza activitati de diseminare; perfectionarea si implicarea in activitatea de cercetare si elaborare a materialelor privind sectorul gazelor naturale; schimbarea perceptiei asupra rolului pe care gazele l-au avut si il au in viata oamenilor; […]

  • Muzeul Municipal Medias

    Muzeul isi are inceputul in a doua jumatate a secolului al XIX-lea, dar fondarea sa este definitivata in 1901. A fost obiectul preocuparii unor profesori de la gimanziul mediesan,  apoi comitetul format pentru patronarea sa a solicitat trecerea lui in proprietatea Bisericii Evanghelice. Dupa preluarea colectiei sale de catre liceul german in anul 1906, incepand cu anul 1922 acesta s-a numit „Museum Alt Mediasch”S-au succedat: in anul 1949 transferarea sa in cladirea „Ateneului popular”  sub denumirea de Muzeul Raional „Nicolae Balcescu”,  apoi in 1961 prin extinderea cu 3 incaperi s-a infiintat sectia de Stiintele naturii, iar in 1970 o data cu stabilirea muzeului in cladirea fostei Manastiri franciscane s-a infiintat cea de-a treia sectie – cea de Etnografie si Arta. Muzeul a avut timp de cativa ani o filiala in comuna Biertan, insa in 1960 aceasta s-a inchis definitiv si obiectele au fost transferate la Medias. Muzeul a primit dupa […]

  • Sinagoga Medias

    Sinagoga Mediaș a fost construită în anul 1896 și ulterior i s-au alăturat clădirea cunoscută drept Casa Rabinului și clădirea școlii evreiești, care are la demisol o mikvah (baia rituală), cunoscută medieșenilor drept baia comunală, întrucât după Cel de-al Doilea Război Mondial, baia rituală a comunității evreiești a fost împărțită în două – o parte pentru uzul comunității, iar o alta pentru uz public. 
De obicei cartierele evreiești erau construite la periferia orașului; și în acest caz sinagoga se găsește în imediata vecinătate a zidurilor burgului medieval.
 Clădirea este considerată o sinagogă de dimensiuni medii datorită mărimii și capacității sale), ieșind mult în evidență față de clădirile din zonă prin stilul și decorațiunile sale. 
Interiorul este împărțit în două secțiuni: zona de intrare și sala de ceremonii.
 Zona de intrare se împarte în vestibul, o încăpere mică pentru studierea Torei și casa scării pe unde femeile urcau în balcon.
 Sala […]

Testimonials  |  Info: There are no items created, add some please.

Vrei sa primesti evenimentele si noutatile
pe e-mail?

Aboneaza-te la newsletterul nostru si te asiguri ca nu pierzi nicio oportunitate!